Vakdierenarts

Ik behaalde mijn diploma vakdierenarts gezelschapsdieren in juni 2010. Daar ben ik best trots op want ik ben één van de zeldzame dierenartsen met dit diploma.

De opleiding vakdierenarts wordt door de Faculteit Diergeneeskunde georganiseerd voor verschillende diersoorten. Ik volgde de opleiding vakdierenarts gezelschapsdieren. Drie jaar lessen aan de universiteit, congressen, klinieken, examens en een thesis, je krijgt het diploma niet in de schoot geworpen. Het is een officieel diploma erkend door de Orde der Dierenartsen, het is dus een grondige specialisatie cursus over het ganse vakgebied.

Een vakdierenarts is iemand die dankzij een grondige kennis een betere begeleiding kan bieden. Van in het begin pups en kittens de beste zorgen verstrekken, zowel preventief als curatief. Bijvoorbeeld door gericht te vaccineren in plaats van blindelings cocktail-vaccins toe te dienen zoals al te vaak gebeurt. Up to date advies over voor en nadelen van sterilisatie. Tips en voorzorgsmaatregelen wanneer je met je dier op reis vertrekt. Betere operatietechnieken in combinatie met goede pijnbestrijding. Betere diagnose mogelijkheden, niet alleen met radiologie en echografie maar ook door eenvoudige technieken zoals cytologie. Voedingsadvies, vlooienpreventie, ziektes in een vroeger stadium proberen opsporen.

Het is de bedoeling om doorheen het leven van je huisdier te helpen waar mogelijk. Van pediatrie tot geriatrie.

Het is niet mijn bedoeling om laatste strohalm of grot van Lourdes te zijn voor dieren die al door verschillende dierenartsen zijn behandeld. Daarvoor gaat u best direct naar de Faculteit Diergeneeskunde (tel 09/2647700).




Deel dit op uw sociale media:
Share